DDW’23
KEIGAVE KLEINE KUNST KAMERS

 

Kom je tijdens de Dutch Design Week bij ons maquettes maken? In deze doorlopende middagworkshop ontwerpen we ruimte met trappen, schijven en patronen. Dit doen we voor schilderwerken van Rudi van de Wint: schilder, beeldhouwer en bouwer. Ieders ontwerp wordt onderdeel van een duinlandschap: een grote zandtafel vol architectuur.

Duinlandschap

Rudi van de Wint (1942-2006) begon in 1980 een schilderkunstig experiment in een oud binnenduingebied bij Den Helder: De Nollen. Hij liet het landschap, vol met bunkers en andere verdedigingswerken uit het verleden, versmelten tot een ‘totaalkunstwerk’ van schilderingen, sculpturen en bouwsels.

Lesmateriaal

In opdracht van Stichting De Nollen ontwikkelden wij dit jaar een architectuurworkshop. Jongeren maken hierin op actieve wijze kennis met het werk en gedachtegoed van Rudi van de Wint. Het lesmateriaal combineert op toegankelijke wijze landschap, kunst en architectuur.

Ruimte maken

Je gaat aan de slag om zélf een nieuwe ruimte te ontwerpen voor een schilderij van Rudi. Welke vorm heeft die ruimte en hoe valt het licht? Wat is de route naar binnen? En wat gebeurt er in de ruimte tussen de bouwwerken?

Kom langs en bouw mee aan een duinlandschap waarin de schilderwerken van Rudi ruimte krijgen.

Je bent welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur in het oude schoolgebouw bij Kelderman en van Noort (KEVN) aan de Galileistraat 2. 

Naar DDW website

Dit is onze derde bijdrage aan de DDW waarbij jong en oud welkom is om zichzelf te inspireren. Bekijk ook onze eerdere bijdragen:

DDW 2022 | Sticky Stedenbouw Spektakel
DDW 2021 | Mega Mini Metsel Muur

Alle ochtenden van maandag t/m vrijdag stellen wij onze ruimte beschikbaar voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs
(vmbo, havo, vwo), voor een inspirerende 
ontwerpworkshop.

lees meer over de VO-workshop