DDW’23
KEIGAVE KLEINE KUNST KAMERS

 

Tijdens de Dutch Design Week 2023 zijn er bij ons op locatie weer veel maquettes gemaakt! Zie hieronder een impressie van de verschillende creaties.

Gedurende vijf middagen ontwierpen deelnemers met trappen, schijven en patronen. En dat allemaal voor schilderwerken van Rudi van de Wint: schilder, beeldhouwer en bouwer. Ieders ontwerp werd onderdeel van een duinlandschap: een grote zandtafel vol architectuur.

Duinlandschap

Rudi van de Wint (1942-2006) begon in 1980 een schilderkunstig experiment in een oud binnenduingebied bij Den Helder: De Nollen. Hij liet het landschap, vol met bunkers en andere verdedigingswerken uit het verleden, versmelten tot een ‘totaalkunstwerk’ van schilderingen, sculpturen en bouwsels.

Lesmateriaal

In opdracht van Stichting De Nollen ontwikkelden wij in 2023 een architectuurworkshop. Jongeren maken hierin op actieve wijze kennis met het werk en gedachtegoed van Rudi van de Wint. Het lesmateriaal combineert op toegankelijke wijze landschap, kunst en architectuur.

Ruimte maken

Deelnemers aan de workshop, tussen 6 en 100 jaar, gingen aan de slag om zélf een nieuwe ruimte te ontwerpen voor een schilderij van Rudi. Welke vorm heeft die ruimte en hoe valt het licht? Wat is de route naar binnen? En wat gebeurt er in de ruimte tussen de bouwwerken?

DDW23-keigave-kleine-kunst-kamers-Architectuurlessen_0400
DDW23-keigave-kleine-kunst-kamers-Architectuurlessen_0522