HET COLLAGEHUIS

 

Het collagehuis biedt een basis voor een ruimtelijke collage, waarbij kinderen diverse materialen en knipsels kunnen samenvoegen tot een mooie gevel. Bovendien kunnen ze zelf balkons, uithangborden en tuinhekjes toevoegen.

  • het format bestaat uit 1 stuk gelaserd karton
  • inclusief knipbladen met diverse gebouwonderdelen
  • het ruimtelijke model is op schaal 1:50
  • op 1 manier in elkaar te zetten
  • te koppelen met andere collagehuizen tot een straat
  • geschikt voor 1 tot 3 kinderen per model
  • van hoogwaardig dubbelgolfs e-karton

Ontworpen voor een reguliere groep 5, maar ook in te zetten bij groep 4.

Een gebouw bestaat vaak uit veel verschillende onderdelen: de muren, ramen, deuren, het dak en ornamenten kunnen een gebouw een mooie uitstraling geven. Als architect leer je met deze onderdelen passende en bijzondere ontwerpen te maken.

Met ons collagehuis kunnen kinderen zelf als architecten aan het werk. De verschillende onderdelen van het gebouw vormen de basis voor deze leuke ontwerpoefening.

Als een “architectuurcollage” kunnen kinderen hun eigen ontwerp samenstellen. Hierbij kunnen ze kiezen uit een ruime verzameling aan architectuur onderdelen. Bovendien kunnen ze elementen zoals hekjes en balkonnetjes toevoegen aan hun ontwerp, waardoor de kinderen nog meer creatieve vrijheid hebben tijdens het ontwerpen. Met het collagehuis leren kinderen (samen) ontwerpkeuzes maken, beargumenteren en rekening houden met verhoudingen tussen de onderdelen van een geheel.

De knipbladen bieden een ruim aanbod aan architectuur onderdelen waaruit kinderen kunnen kiezen en hun ontwerp mee kunnen opbouwen. Hierdoor is elk ontwerp uniek en ontstaan er de meest bijzondere huisjes.

BOUWKUNDIGE ELEMENTEN EN ORNAMENTEN OP KNIPVELLEN

Wij gebruiken het collagehuis bij “Het cultuurhuis” en “Onderzoekers van de stad“. Contact ons gerust om één van deze lessen op school te komen verzorgen.

bekijk ons lesaanbod PO

Het collagehuis vormt een prachtige combinatie met de cultuurpuzzels.

bekijk de cultuurpuzzels
het collagehuis bestellen

Liever zelf aan de slag met ons lesmateriaal? Bestel dan het gewenste aantal formats (incl. knipvellen). Het lesmateriaal kunnen we leveren met een powerpoint-presentatie en docentenhandleiding.

een training aanvragen

Benieuwd hoe je het maximale uit dit lesmateriaal kan halen? Vraag een training aan om goed voorbereid dit lesmateriaal te introduceren, de kinderen te begeleiden en samen met de klas te kunnen reflecteren op het ontwerpproces.