HET COLLAGEHUIS

 

Het collagehuis biedt de basis voor een ruimtelijke collage, waarbij kinderen diverse materialen en knipsels kunnen samenvoegen tot een mooie gevel. Bovendien kunnen ze balkons, uithangborden en tuinhekjes zelf toevoegen.

  • het format bestaat uit 1 gelaserde plaatje
  • het ruimtelijke model is op schaal 1:50
  • op 1 manier in elkaar te zetten
  • te koppelen met andere collagehuizen
  • geschikt voor 1 tot 3 kinderen per model
  • van hoogwaardig dubbelgolfs e-karton, gelaserd door Digifab

Een gebouw bestaat vaak uit veel verschillende onderdelen: de muren, ramen, deuren, het dak en ornamenten kunnen een gebouw een mooie uitstraling geven. Als architect leer je met deze onderdelen passende en bijzondere ontwerpen te maken.

Met ons collagehuis kunnen kinderen zelf als architecten aan het werk. De verschillende onderdelen van het gebouw vormen de basis voor deze leuke ontwerpoefening.

Als een soort “architectuurcollage” kunnen kinderen hun eigen ontwerp samenstellen. Hierbij kunnen ze kiezen uit een ruime verzameling aan architectuur onderdelen. Bovendien kunnen ze met 3d-elementen zoals hekjes en balkonnetjes toevoegen aan hun ontwerp, waardoor de kinderen nog meer creatieve vrijheid hebben tijdens het ontwerpen. Met het collagehuis leren kinderen (samen) ontwerpkeuzes te maken, te beargumenteren en rekening te houden met verhoudingen tussen onderdelen van een geheel.

De knipbladen bieden een ruim aanbod aan architectuur onderdelen waaruit kinderen kunnen kiezen en hun architectuur mee kunnen opbouwen. Hierdoor is elk ontwerp uniek en ontstaan er de meest bijzondere ontwerpen.

BOUWKUNDIGE ELEMENTEN EN ORNAMENTEN OP KNIPVELLEN

Wij gebruiken het collagehuis bij “Het cultuurhuis” en “Onderzoekers van de stad”. Contact ons gerust om één van deze lessen op school te komen verzorgen.

Liever zelf aan de slag met ons lesmateriaal? Bestel dan het gewenste aantal formats (incl. knipvellen). Het lesmateriaal kunnen we leveren met een powerpoint-presentatie en docentenhandleiding.

het collagehuis bestellen

Benieuwd hoe je het maximale uit dit lesmateriaal kan halen? Vraag een training aan om goed voorbereid dit lesmateriaal te introduceren, de kinderen te begeleiden en samen met de klas te kunnen reflecteren op het ontwerpproces.

een training aanvragen