CULTUURPUZZELS

 

Onze cultuurpuzzels, plus bijbehorende opdrachtbladen, vormen de start van een speels en interactief onderzoek naar 5 culturen verdeeld over diverse continenten: Arabisch, Aziatisch, Afrikaans, Amerikaans en Nederlands. De cultuurpuzzels zijn uitermate geschikt om klassikaal te maken, waarbij de klas is op te delen in 5 groepjes. De werkbladen, die daarna volgen, zijn meer geschikt om in tweetallen te maken.

  • 5 verschillende cultuurpuzzels op A2 formaat
  • 6 verschillende opdrachtbladen op A3 formaat

Architectuur is het ontwerpen van ruimte. Ruimte die van zichzelf niet zichtbaar is. Waar begin je dan met het maken van architectuur? En hoe laat je kinderen architectuur ontwerpen?

Deze vraag hebben wij toegankelijk gemaakt met het uitdrukhuis: een basis voor een architectonisch ontwerp wat door kinderen al onderzoekend zelf in elkaar kan worden gezet. Bovendien bevat het uitdrukhuis een grote hoeveelheid meubeltjes waarmee het zelf opgezette casco kan worden ingericht.

Ideeën met elkaar delen, overleggen en kritisch bespreken: voor een architect een onmisbaar onderdeel van het ontwerpproces. Door kinderen in groepsvorm te laten ontwerpen aan het uitdrukhuis, ervaren zij hoe het is om als ontwerper in samenwerking met anderen te werken. Groepsgenoten vinden bijvoorbeeld andere (gevel)materialen mooi of hebben de voorkeur voor een andere inrichting. Hoe ga je daar mee om? En hoe kom je uiteindelijk tot een gezamenlijk ontwerp waar iedereen trots op is? Het uitdrukhuis is naast een ontzettend leuke ontwerpopdracht een manier om kinderen te laten ervaren hoe belangrijk goed samenwerken is.

OP 4 MANIEREN IN ELKAAR TE ZETTEN

EN MET DIVERSE MEUBELTJES

Wij gebruiken de cultuurpuzzels bij “Het cultuurhuis” en “Onderzoekers van de stad”. Contact ons gerust om één van deze lessen op school te komen verzorgen.

Liever zelf aan de slag met ons lesmateriaal? Bestel dan de puzzels en de opdrachtbladen. Het lesmateriaal kunnen we leveren met een powerpoint-presentatie en docentenhandleiding.

het uitdrukhuis bestellen

Benieuwd hoe je het maximale uit dit lesmateriaal kan halen? Vraag een training aan om goed voorbereid dit lesmateriaal te introduceren en de kinderen te begeleiden in hun onderzoek.

een training aanvragen